Klassikalised õhukesed pannkoogid
Vaja läheb:
-
- 60 g suhkrut (umbes ¾ dl)
-
- näputosaga soola
Valmistamine:
-
- Klopi munad ja suhkur vispliga lahti, kuni segu on kergelt vahune.
- Lisa juurde jahu, sool ja piim. Sega kõik ühtlaseks tainaks – nii, et tükke ei jää.
- Viimasena vala juurde sulatatud või ja sega veel kord läbi.
- Kuumuta pann keskmisel kuumusel.
- Vala pannile sobiv kogus tainast (nt 1/2 kulbitäit) ja küpseta, kuni alumine külg on kuldpruun. Proovi teha võimalikult õhukesed pannkoogid.
- Keera pannkook ümber ja prae ka teine pool kuldseks.
Lase taignal enne küpsetamist 10–15 minutit seista.
Serveeri soojalt moosi, marjade, siirupi või meelepärase lisandiga. Naudi! 🥞💛
Soovi korral võid tavatooted asendada gluteenivaba jahuga ja laktoosivaba piimaga ja laktoosivaba võiga.